Karácsony Gergelyt látta vendégül Gálfi Árpád

Székelyudvarhely testvérvárosainak elöljárói, köztük Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely is elfogadta Gálfi Árpád, székelyudvarhelyi polgármester meghívását a Küküllő parti település városünnepére. A találkozóról szombat délelőttig csak a budapesti elöljáró posztolt.

Egy nemzet, négy ország. Székelyudvarhely, Beregszász polgármestereivel és Dunaszerdahely alpolgármesterével a varázslatos Székelyudvarhelyen – ezzel a szöveggel posztolta péntek este a közös fotót saját közösségi oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Testvérvárosok elöljárói egy udvarhelyi belvárosi szálloda tetőteraszán | Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

A Küküllő parti városban már több napja közszájon forgott, kisebb-nagyobb vitákat szülve, hogy az udvarhelyi polgármester Karácsony Gergelyt is meghívta a szerdától vasárnapig tartó városünnepre, az Udvarhely napokra. A találkozóról készült fénykép szombat délelőttig sem Gálfi Árpád, sem az udvarhelyi városháza oldalán nem jelent meg.

Közölte viszont Ember Attila, az udvarhelyi polgármester korábbi tanácsadója és kabinetvezetője, aki arra hivatkozva, hogy amíg Gálfi Árpád mellett dolgozott, mindent megtett, hogy a „Gyurcsány-féle szövetségesek ne kaphassanak táptalajt Székelyudvahelyen”, elhatárolódott az eseménytől. „Diplomáciai érzék nulla a köbön. Bocsánatot kérek Székelyudvarhely lakosságától. Nem tudtam, hogy mire képes az, akit egykor támogattam” – írta közösségi oldalán a volt kabinetvezető.

Emlékezetes, 2021 őszén nagy port kavart a magyarországi és az erdélyi nyilvánosságban egyaránt, amikor Gálfi elutasította, hogy hivatalában fogadja azt a Márki-Zay Pétert, aki a 2022-es magyarországi országgyűlési választások kapcsán tartott kampánykörútjára érkezett Erdélybe. A székelyudvarhelyi polgármester akkor Facebookon kérte ki az utólag törölt posztban a székely anyaváros lakosságának véleményét a témában, majd közölte: a hozzászólók többségének véleménye nyomán nem látja szívesen hivatalában az ellenzék kormányfőjelöltjét.

Gálfi Árpád végül tavaly szeptemberben, Hódmezővásárhely testvérváros polgármestereként fogadta az anyaországi ellenzéki pártok egykori miniszterelnök-jelöltjét. A találkozóról mindkét elöljáró szűkszavúan és általánosan számolt be, közös fénykép csak Hódmezővásárhely oldalán jelent meg, Gálfi az egy évvel korábbi visszautasítás levelét csatolta Facebook-bejegyzéséhez.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?