Jövő hétfőtől lehet befizetni a helyi adókat Marosvásárhelyen

Január 10-étől fizethetők a helyi adók és illetékek Marosvásárhelyen – áll a polgármesteri hivatal szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala arra kéri a városlakókat, hogy ha módjukban áll, vegyék igénybe az online fizetési lehetőségeket. Adót a ghiseul.ro portálon keresztül vagy a Selfpay termináloknál lehet befizetni.

Marosvásárhely területén 26 Selfpay terminál van: egy a polgármesteri hivatal épületében – Győzelem tér 3. szám, egy a lakosságnyilvántartó hivatal épületében – Lovasság/Kossuth utca 26-28. szám, továbbá kereskedelmi egységeknél. A terminál nem számol fel járulékos költséget. A jogi személyek online, a GlobalPay-en keresztül, vagy személyesen, a pénzügyi igazgatóság székhelyén (Győzelem tér 33 szám), illetve a Tudor lakónegyedi kirendeltségnél (Merészség utca 19. szám) fizethetik be adójukat.Fotó: Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala/Facebook

Személyesen a polgármesteri hivatal épületében és a Tudor lakónegyedi kirendeltségnél délelőttönként 8 és 12 óra között, délutánonként pedig hétfőn és szerdán 12.30 és 14.30 óra között, kedden és csütörtökön 12.30 és 16 óra között, pénteken 12.30 és 14.00 óra között lehet adót fizetni. A személyes adóbefizetéshez nem szükség előzetesen időpontot foglalni.

A vonatkozó törvénynek megfelelően azok, akik március 31-éig kifizetik a teljes évi adójukat, 10 százalékos kedvezményben részesülnek. A törlesztés határideje március 31. az első fél évre, szeptember 30. a második részlet.

A polgármesteri hivatal döntése értelmében ugyanakkor azok, akik tulajdonában több olyan lakás szerepel, amelyben nem lakik senki, egyik lakrész mentesül a szemétdíj befizetése alól, a legutóbbi ülésen jóváhagyott tanácsi határozat értelmében. Mint ismert, a városi közgyűlés határozata szerint idén nem kell külön illetéket fizetni a tavaszi és őszi nagytakarításért. Az egy háztartásra eső, hozzávetőleg 50 lej értékű adót a polgármester javaslatára törölték a testület tavalyi, legutóbbi ülésén.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?