Jóváhagyta az országos vészhelyzeti bizottság az iskolák megnyitásának forgatókönyveit

Jóváhagyta az országos vészhelyzeti bizottság az iskolakezdéssel kapcsolatos három forgatókönyvre vonatkozó javaslatot – jelentette be szerdán a miniszterelnök.

Florin Cîţu elmondta, a három forgatókönyv gyakorlatba ültetésének részleteiről közös rendeletet ad ki az oktatási és az egészségügyi miniszter.

Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter rámutatott: azokon a településeken, ahol az elmúlt 14 napban regisztrált koronavírusos esetek ezer lakosra vetített száma 1 vagy ennél kisebb, ismét kinyitnak hétfőtől a bölcsődék, óvodák, iskolák, mindenki számára.

Ott, ahol a fertőzöttségi ráta 1 és 3 ezrelék közötti, csak a bölcsődébe, óvodába és az elemi osztályokba járók, valamint a vizsgákra készülő végzős osztályok tanulói, azaz a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek számára zajlanak fizikai jelenléttel a tevékenységek.

3 és 6 ezrelékes fertőzöttségi ráta esetén az adott településen csak a bölcsődébe, az óvodába járók és az elemi osztályosok számára zajlik személyes jelenléttel az oktatás.

A tárcavezető szerint e dokumentum előírásai alapján a csaknem 3 millió tanuló közül 2,4 millió visszatérhet hétfőtől az iskolába. Az oktatási miniszter megjegyezte, a felsőoktatási intézmények az egyetemi autonómia elve alapján maguk döntik el, hogy milyen formában szervezik meg a tanítást.

(Címlapi illusztráció forrása: MTI)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?