banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Jótékonysági vásárt tartottak Krasznán és Szilágynagyfaluban

Advent utolsó vasárnapján jótékonysági vásárt tartottak Szilágynagyfaluban és Krasznán, a teljes bevételt beteg gyermekek, hátrányos helyzetűek, árvák, nehéz sorsú családok, súlyos egészségügyi problémákkal küzdő nők megsegítésére ajánlották fel a szervezők.

Szilágynagyfaluban a bevételt beteg gyerekek megsegítésére fordítják

Egyhónapos előkészület előzte meg az idei adventi vásár megrendezését Szilágynagyfaluban. Vasárnap a déli órákban, az istentiszteletről jövet közel száz érdeklődő vett részt a már hagyománnyá vált adventi vásáron, amit többnyire óvodások, iskolások, pedagógusok közreműködésével tartottak az iskola előtti téren. Az időjárás is az „árusoknak” kedvezett, a napsütés arra ösztönözte a helybélieket, hogy nagy számban látogassanak el a karitatív eseményre, amelynek bevételéből beteg gyermekeket segítenek.

Csiki Éva iskolaigazgató elmondta: 2017-re nyúlik vissza a vásár hagyománya, amit évente egyszer, tavasszal vagy karácsony tájékán tartanak, s bár a járványidőszak alatt kimaradt, idén szintén nagy sikernek örvendett, főleg, hogy ezúttal is nagy összefogásról adott tanúbizonyságot.A szerző felvételei

A szilágynagyfaluiak, mint oly sok más alkalommal, ezúttal is bizonyították, hogy szükség esetén példát mutatnak összefogásból. A fiatalabb gyermekek kézimunka-, a nagyobbak technológia-, rajz- és osztályfőnöki órákon készítették a szebbnél-szebb díszeket, ajándéktárgyakat, és ennek köszönhető, hogy az iskola több mint 12 ezer lejt gyűjtött össze, amit a napokban hat beteg gyermek, köztük egy mozgássérült, két autista és egy Down-kóros megsegítésére, valamint a Szirmok a szélben (Petale în vânt) országos szociális projekt javára ajánlottak (utóbbiban szintén beteg gyermekeket támogatnak).

Az igazgató szerint köszönet jár azoknak, akik vállvetve melléjük álltak, asztalokat biztosítottak, ajándéktárgyakat készítettek, vagy ezek beszerzésében segédkeztek, árultak, vásároltak, vagy csak biztattak, mert egy ilyen jellegű esemény az összefogásról szól, s főleg karácsony tájékán mások megsegítésére kell gondolni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az adventi vásárt megtisztelte jelenlétével Fórizs László alpolgármester is, aki dicsérte a kezdeményezést, és támogatásáról biztosította a hasonló rendezvényeket. Az összegyűlt pénzösszeget a napokban adják át az osztályfőnökök a gyermekek szüleinek.

Példaértékű összefogás jellemezte a krasznai akciót

Az RMDSZ krasznai Nőszervezete és a Krasznai Ifjúsági Tanács a hétvégén tizedik alkalommal szervezte meg a Jótékonysági Karácsonyi Vásárt. Gál Ilona, a helyi nőszervezet elnöke elmondta, hogy az előző évekhez hasonlóan a céljuk közösen hangolódni a karácsonyra, mert fontos, hogy együtt segítsenek a rászoruló családokon, ezért a teljes bevételt jótékony célra fordítják.A képre kattintva galéria nyílik

A gyermekek örömére a Mikulás is ellátogatott Krasznára, rénszarvasok húzta szánon. A Krasznai Ifjúsági Tanács az idei jótékonysági karácsonyi vásárra meghitt betlehemes állatsimogatóval, kreatív ünnepi kézimunkákkal, gyerekmegőrzővel, Mikulással és krampuszaival, hatalmas izgalommal és szeretettel várta a kicsiket és nagyokat. A háromnapos rendezvény kulturális programokban is bővelkedett, ritmikus gimnasztika-bemutatón, bábelőadáson, jótékonysági hangversenyen és karácsonyi koncerten vehettek részt az érdeklődők.

„Hálásak vagyunk a sok segítő kézért, valamint mindenkinek, aki részt vett és vásárlásával hozzájárult ahhoz, hogy segítsünk, így újra örömet szerezhettünk. Felvállaltuk, hogy a befolyt összegből 65 gyereknek szerezzünk örömet, elsősorban hátrányos helyzetűeknek, illetve árváknak. Ezenkívül hátrányos helyzetű családoknak biztosítunk tűzifát és súlyos egészségügyi problémákkal küszködő hölgyeket támogatunk. Gratulálok a Krasznai RMDSZ Nőszervezete és a Krasznai Ifjúsági Tanács minden tagjának a sikeres rendezvényért, mert igazi csapatként, összeforrott közösségként dolgoztak és fogtak össze. Megtiszteltetés és öröm volt velük lenni!” – zárta az elnök.

Kapcsolódók

Kimaradt?