Még szenteste előtt bezár az udvarhelyi karácsonyi vásár

Szombaton már fogadott látogatókat, vasárnap volt az ünnepi megnyitó, hétfőtől esti koncertekkel gazdagodott a program. Csütörtök estig tart nyitva Székelyudvarhelyen a Márton Áron téren berendezett karácsonyi vásár.

Bár a karácsonyi forgatag már szombaton elkezdődött, a székelyudvarhelyi Márton Áron téren berendezett karácsonyi vásár vasárnap délután a katari labdarúgó vb-döntő kezdési időpontjával egyidőben, délután 5 órakor a negyedik adventi gyertya meggyújtásakor nyitotta meg ünnepélyesen kapuit. A szeretet gyertyáját a Betlehemből érkező békelánggal gyújtották meg, az ünnepséget követően bárki hazavihetett a Születés-bazilika örökmécseséből érkezett lángból.

Gálfi Árpád polgármester gyújtotta meg a negyedik gyertyát | Fotó: Kolumbán Szilárd

Az udvarhelyi karácsonyi vásár az eredeti elképzeléshez képest szerényebb körülmények között tartják, a rendezvény költségvetését ugyanis energiatakarékossági okokból a minimálisra faragták. Ennélfogva a vásár ünnepi programját jobbára udvarhelyi, illetve a környékbeli községek, Zetelaka, Farkaslaka, Máréfalva amatőr és műkedvelő csoportjainak előadásai színesítik.

Hétfőtől esti koncertekre is várják az érdeklődőket, kedden Mano & Gregor, szerdán a Transylvanium, csütörtökön pedig a Friday Rehab lép fel a vásár színpadán.

Az udvarhelyi karácsonyi vásár csütörtökig minden nap délelőtt tizenegytől este nyolcig várja a látogatókat, a részletes programot erre a linkre kattintva találnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?