banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Halálos beteg nőnek akarta adományozni a tűzifát, de a rendőrség elkobozta tőle – a bíróság most neki adott igazat

Egy Iaşi megyei férfi évek óta küzd, hogy visszaszerezzen néhány köbméter fát, amelyet egy rendőr jogtalanul kobzott el tőle. A férfi egy idős, rákkal küzdő nőnek vásárolta a tűzifát, azonban mivel lejárt kísérőlevéllel szállította azt, háromezer lejre megbüntették, és az elkobzott fát sem kapta vissza, ugyanis az erdészeti hivatal elajándékozta. Bár már öt év eltelt az eset óta, Gheorghe Petrei ismét beperelte az erdészeti hivatalt.

A férfi még 2017-ben vásárolt 2,20 köbméter tűzifát, így akart segíteni egy rákkal küzdő idős nőnek. A kísérőlevél augusztus 30-áig volt érvényes, azonban a szállítás napja előtt Petrei autója lerobbant. A férfi kénytelen volt autószerelőhöz vinni a járművet, de az alkatrészek csak szeptember elsején érkeztek meg, a férfi pedig szeptember negyedikén indulhatott el az idős asszonyhoz, hogy elvigye neki az ígért fát – írja a 7Iaşi portál.

A kép illusztráció | Forrás: rmdsz.ro

Csakhogy tervét meghiúsította egy buzgó rendőr, aki 3000 lejre bírságolta meg, a fát pedig elvette tőle, mivel a kísérőlevél néhány nappal korábban lejárt. A férfi bíróságra vitte az ügyet, a joghatóság döntése értelmében megsemmisítették a büntetést. Az erdészeti hivatal ugyanakkor nem várta meg a folyamat végét, így még a bírósági döntés előtt elajándékozta az elkobzott fát egy középiskolának, ahol eltüzelték azt.

„Az erdészeti hivatal gyorsan megszabadult a tűzifától. Benyújtottam az összes dokumentumot, amelyek igazolják, hogy meg kellett javítanom az autómat, és a bírák is nekem adtak igazat” – mondta Gheorghe Petrei.

A beteg nő következő év tavaszán életét vesztette, így az adomány soha nem jutott el hozzá.

Bár öt év telt az eset óta, a férfi még mindig nem kapta vissza a tőle jogtalanul elkobzott fát. Petrei úgy döntött, ismét bepereli az erdészeti igazgatóságot, követelve, hogy adják vissza a tűzifát, továbbá napi 1000 lejes kártérítést követel, amíg meg nem kapja, ami jár neki.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?