Jogerős: házi őrizetbe kerül a Május 2-i gázoló anyja

A bukaresti ítélőtábla csütörtöki jogerős ítéletével házi őrizetbe helyezte Miruna Pascut, a bedrogozva vezető és két fiatal halálát okozó tengerparti gázolás elkövetőjének, Vlad Pascunak az anyját.

Az ítélőtábla ezzel elfogadta Miruna Pascu fellebbezését a bukaresti bíróság október 30-án hozott ítéletével szemben, amely 30 nappal meghosszabbította vizsgálati fogságát. Miruna Pascu azt kérte, hogy a bíróság az ellene elrendelt vizsgálati fogságot házi őrizetre enyhítse.

Az ítélőtábla döntése értelmében Miruna Pascu november 9-étől 30 napos házi őrizetbe kerül.

Fotó: rendőrség

Miruna Pascu, valamint fia, Vlad Pascu és volt férje, Claudiu Pascu ellen nemrég emelt vádat a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).

Miruna Pascut azzal vádolják, hogy megpróbálta fenyegetéssel elérni a fia ellen folyó büntetőeljárás egyik kiskorú tanújánál, hogy ne működjön együtt az ügyészekkel.

Ugyanazon büntetőügy keretében Vlad Pascut kábítószerezés és kábítószer-kereskedelem, Claudiu Pascut a fegyvertartásra vonatkozó törvények megsértése miatt állítják bíróság elé.

Vlad Pascut emellett gondatlanságból elkövetett emberöléssel, gondatlanságból elkövetett testi sértéssel, a baleset helyszínének elhagyásával és pszichoaktív szer hatása alatti járművezetéssel vádolják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?