Drogos gázolás: a polgárok igényeit akarják szem előtt tartani a Konstanca megyei rendőrség átszervezésekor

A Konstanca Megyei Rendőr-felügyelőség új struktúrájának kialakításával foglalkozó munkacsoport hétfőn tartotta első ülését, amelyen a Belügyminisztérium vezetősége által kért reformok végrehajtásának fő céljait, munkamódszereit és ütemtervét határozták meg – közölte a belügyi tárca.

A Belügyminisztérium sajtóközleménye szerint a Konstanca Megyei Rendőr-felügyelőség szervezeti felépítését úgy alakítják ki, hogy az teljes mértékben tükrözze a megye helyi közösség követelményeit és igényeit, figyelembe véve a bűnügyi kontextust és az illetékességi terület sajátos bűnüldözési tevékenységét.

„A csoport célja a Konstanca megyei rendőrség teljes struktúrájának újragondolása annak érdekében, hogy olyan rendőrségi struktúrává alakítsák át, amely képes hatékonyan fellépni a bűnözés ellen. Konstanca határ menti megye, beleértve az EU-t is, Konstanca olyan objektumokkal rendelkezünk, amelyek kifejezett stratégiai, polgári, ipari és katonai jelentőséggel bírnak” – idézi a sajtóközlemény Cătălin Predoiu belügyminisztert. Hozzátette, hogy a felügyelőséget megfelelően fel kell majd szerelni és a Belügyminisztérium struktúrái is erre fognak összpontosítani.

Fotó: Pro TV

A belügyi tárca vezetője a közlemény szerint az is megjegyezte: a szervezettség és a logisztikai felszerelés nem helyettesítheti a szakmai képzést, az etikát és a tisztességességet, a kemény munkát a bűnüldözésért és a környezet védelméért.

Mint ismert, a Fekete-tenger parti megye rendőrségének átszervezéséről azután döntött a belügyminisztérium, hogy kiderült, nagyon komoly rendszerszintű hibák merültek fel. Ez akkor került napvilágra, amikor augusztus 19-én egy 19 éves, kábítószerek hatása alatt álló fiatalember belehajtott egy nyolcfős csoportba a tengerparti Május 2 üdülőhelyen. Az elgázolt fiatalok közül kettő a helyszínen meghalt.

A gázolót pár órával korábban a rendőrök megállították, s a gépkocsijában kábítószert találtak. Drogtesztet nem azonban végeztek, s mivel nem volt ittas, útjára engedték, nem sokkal később pedig bekövetkezett a tragédia.

A közfelháborodás hatására vizsgálatot rendelt el a Belügyminisztérium a Május 2 üdülőhelyen történt hétvégi gázolás ügyében. A vizsgálat nyomán elbocsátották a Konstanca megyei rendőr-főkapitányság helyettes vezetőjét, a közlekedési osztály vezetőjét, a mangaliai rendőrség vezetőjét, a Vama Veche-i rendőrség vezetőjét. A belügyminisztérium szerint ugyanakkor egy rendőrtiszt és két rendőrügynök tevékenységében esetleges büntetőjogi vonatkozásokat is találtak, és értesítik az ügyészséget.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?