FRISSÍTVE – Döbbenetes: légpuskával ment iskolába egy 7 éves gyermek

A Konstanca Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az Anghel Saligny Általános Iskola igazgatója a 112-es segélyhívón keresztül jelentette, hogy a tanintézet egyik diákja fegyvert vitt be az iskolába. FRISSÍTÉS: Ötezer lejes bírságot kapott a kiskorú apja.

Fotó: Konstanca megyei rendőrség

A 7 éves gyermektől az egyik pedagógus vette el a puskát. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a kiskorú egy airsoft fegyvert (nem halálos és nem engedélyköteles) vitt az iskolába.

Az airsoft fegyver egy 6 vagy 8 milliméter átmérőjű műanyag vagy biológiailag lebomló gömblövedéket kilövő „alacsony” energiájú légfegyver. Az airsoft hobbi-sportban ilyen fegyvereket használnak. Általában két csapat játszik egymás ellen egy terepakadályokkal szabdalt pályán.

A törvény értelmében az airsoft fegyverek nem engedélykötelesek, de csak 18 éven felüliek vásárolhatják meg.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

FRISSÍTÉS: A Konstanca megyei főtanfelügyelő, Sorin Mihai szerint a 7 éves gyermek szerda délután vitte be az airsoft fegyvert az iskola udvarára, éppen akkor, amikor nem volt órája. A többi diákkal szeretett volna játszani, de a sporttanár elvette tőle a puskát és egy szekrénybe zárta. A rendőrséget csütörtökön értesítette az iskola igazgatója, amikor tudomást szerzett a fegyverről, amely egyébként nem volt működőképes.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?