Jó és rossz hírekkel is szolgált a közalkalmazottaknak a kormányfő

Fotó: gov.roNem csökkennek a közalkalmazotti bérek 2021-ben, de az egységes bértörvénnyel kapcsolatban indított kiértékelés lezárásáig befagyasztják a fizetéseket a 2020. decemberi szinten - jelentette ki hétfőn a kormányfő.

Florin Cîţu azt mondta, „nem híve” a fizetéscsökkentéseknek, nem fognak csökkeni a közalkalmazotti bérek 2021-ben. Ugyanakkor hozzátette, megvizsgálják, hogy a jelenleg érvényben levő egységes bértörvény kellőképpen hatékony-e, mert - állítása szerint - különféle rendellenességek léptek fel hatályba lépése óta, és amíg ez a vizsgálat lezárul és levonják a következtetéseket, befagyasztják a közszférában dolgozók fizetését a 2020. decemberi szinten. 

Továbbra is elérhető lesz a hiteltörlesztés elhalasztásának lehetősége

A kormány megoldást talált arra, hogy a koronavírus-járvány által leginkább érintett személyek az elkövetkezőkben is élhessenek a hiteltörlesztés elhalasztásának lehetőségével - mondta Florin Cîţu miniszterelnök. A kormányfő rámutatott, az Európai Bankhatóság döntése értelmében a hiteltörlesztés halasztása legtöbb 9 hónapos időtartamra kérhető, a kormány azonban talált egy megoldást arra, hogy a járvány által leginkább érintett kategóriákba tartozók esetében meghosszabbítsák ezt a határidőt.

Az erről szóló rendelet részleteit a következő napokban ismertetik - tette hozzá Cîţu a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatón.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?