Ismertette prioritásait az új munkaügyi miniszter

A „rémségek otthonaiban” feltárt helyzet rendezését, valamint az időseket, gyermekeket és fogyatékkal élőket ellátó központok engedélyezését szabályozó törvények módosítását sorolta legsürgősebb tennivalói közé az új munkaügyi miniszter.

Fotó: presidency.roSimona Bucura-Oprescu szerdán tette le a hivatali esküt a Cotroceni-palotában. Egy délutáni Facebook-bejegyzésben azt írta, közéleti tevékenységét eddig is a kemény munka és a jóhiszeműség határozta meg, és miniszterként is ez fogja jellemezni. „A rendelkezésemre álló minden erőforrást és minden tudásomat fel fogom használni, hogy a minisztériumi csapattal közösen elérjük azokat az eredményeket, amelyeket elvár tőlünk a társadalom” – fogalmazott.

Egyik legsürgősebb teendőjének a „rémségek otthonaiban” feltárt helyzet rendezését, valamint az időseket, gyermekeket és fogyatékkal élőket ellátó központok engedélyezési eljárását szabályozó törvények módosítását tekinti. Tervei között szerepel az ellenőrzési hatáskörrel rendelkező intézmények átszervezése, meglátása szerint „kevesebb, de erősebb és hatékonyabb” szervekre van szükség.

A tárcavezető rámutatott, minden erőforrást mozgósítani fognak az új nyugdíjtörvény véglegesítése, illetve a különnyugdíjakat szabályozó törvény helyzetének tisztázása érdekében, "ha az alkotmánybíróság döntése ezt indokolttá teszi". Emellett az új közalkalmazotti bértörvény tervezetét is véglegesíteni kell - sorolta a teendőket a miniszter.

Simona Bucura-Oprescu rámutatott továbbá, miniszteri megbízatása alatt "jóhiszeműségen, kölcsönösségen és hatékonyságon alapuló, nyílt és őszinte párbeszédet" kíván folytatni a vállalkozói szférával.

Paradigmaváltást lát szükségesnek az Országos Munkaerő-elhelyezési Ügynökség tekintetében is, úgy véli, az intézménynek "polgárközpontúbbá" kell válnia, aktívabbnak kell lennie, mert csak így lehet elejét venni a fiatalok elvándorlásának.

Kapcsolódók

Kimaradt?