Írásbeli figyelmeztetést kapott Diana Şoşoacă szenátor

A szenátus házbizottsága hétfőn úgy döntött, hogy írásbeli figyelmeztetéssel szankcionálja Diana Şoşoacă szenátort. A határozatot a plenáris ülésen olvasták fel.

Ez az első alkalom, hogy ilyen típusú szankciót alkalmaz a testület. Anca Dragu, a felsőház elnöke közölte, Diana Şoşoacă szenátornak 15 nap áll rendelkezésére, hogy fellebbezést nyújtson be a döntés ellen.

Az írásbeli figyelmeztetés azt vonja maga után, hogy Şoşoacă három hónapon keresztül nem képviselheti a szenátust sem belföldi, sem külföldi kapcsolatokban.

Dragu reményét fejezte ki, hogy mandátuma és a jelenlegi törvényhozási ciklus idején ez az utolsó alkalom, amikor írásbeli figyelmeztetésben kell részesíteni egy törvényhozót. „Nem azért vagyunk itt, hogy sértegessük egymást, nem azért vagyunk itt, hogy ilyen agresszív hangnemben vitázzunk” – mondta Dragu.

Iulia Scântei, a szenátus jogi bizottságának elnöke úgy nyilatkozott, hogy Diana Şoşoacát a hatályos jogszabályok figyelmen kívül hagyása, megbízásának visszaélésszerű gyakorlása, a szenátus tagjaival szembeni sértő, becsmérlő magatartás, valamint a plenáris ülések méltóságteljességének megsértése, a felszólalási időre vonatkozó szabályok figyelmen kívül hagyása miatt szankcionálták.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?