banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Iohannis szerint a kormánykoalíció működőképes, de van, mit csiszolni rajta

Elégedetlenségét fejezte ki szerdán Klaus Iohannis amiatt, hogy a kormánypártok adósak bizonyos reformok végrehajtásával. Az államfő szerint a koalíció működik, ha nem is tökéletesen.

Klaus Iohannis a Comana-parkban | Fotó: presidency.roSzerdai sajtónyilatkozatában Klaus Iohannis emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi kormánykoalíciót alkotó pártok nem is olyan rég, a múlt év végén még szemben álltak egymással a választási kampányban. „Érthető módon időnek kell eltelnie, amíg egy ilyen koalíció bejáratódik és működni kezdenek a kormányzási mechanizmusok. Tekintettel arra, hogy honnan indult, elmondhatom, hogy igen, a koalíció működik, de nem tökéletesen" – fogalmazott az államfő.

A koalíció működésének hiányosságairól szólva Iohannis felrótta a kormánypártoknak, hogy még mindig nem számolták fel az igazságszolgáltatásban elkövetett bűncselekményeket vizsgáló ügyészséget, illetve még nem készültek el az igazságügyi törvények tervezetei.

„Emiatt én elégedetlen vagyok, de vannak további, korábban beígért reformok is, amelyek végrehajtása a tárgyalások szintjén rekedt. Van még tehát bőven javítanivaló, de én úgy gondolom, hogy ez az összetételű koalíció működőképes” – jelentette ki Klaus Iohannis a Comana Natúrparknál tett látogatásán.

Kapcsolódók

Kimaradt?