Iohannis hivatalos látogatáson fogadja az Egyesült Államok alelnökét

Klaus Iohannis államfő megbeszélést folytat pénteken a Cotroceni-palotában az Amerikai Egyesült Államok alelnökével, Kamala Harrisszal, aki hivatalos látogatásra érkezik Romániába – adta hírül kedden az Elnöki Hivatal.

Kamala Harris, az USA alelnöke | Fotó: Agerpres/EPAA közleményben kiemelték: Kamala Harris romániai látogatása is igazolja a két ország közötti stratégiai partnerség szilárdságát és az Egyesült Államok elkötelezettségét Románia és a NATO-szövetségesek biztonságának támogatása mellett. A látogatás ugyanakkor arról is árulkodik, hogy „az amerikai adminisztráció méltányolja Románia felelősségteljes hozzáállását az Orosz Föderáció illegális agressziójából eredő biztonsági fenyegetésekkel összefüggésben, valamint a menekülthullám kezelése és a humanitárius segítségnyújtás terén".

Klaus Iohannis és Kamala Harris egyeztetni fog többek között a NATO keleti szárnya elrettentő és védelmi pozíciójának megerősítését célzó szövetséges intézkedésekről, beleértve az amerikai és a szövetséges katonai jelenlét további növelésének lehetőségeit, illetve tárgyalnak az Oroszországot érintő szankciókról is – derült ki az Elnöki Hivatal közleményéből.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?