Ingyenes piaci standokat javasol a helyi rendőrség Aradon az idősek és szegények számára

Az önkormányzatnak alárendelt aradi helyi rendőrség azt javasolta a polgármesteri hivatalnak, hogy helyezzen ki köztéri standokat azoknak az idős személyeknek, akik a megélhetésük érdekében kénytelenek az utcán virágot, zöldséget árulni.

A rendőrség tájékoztatása szerint az erre vonatkozó javaslatot már elküldték megvitatás végett a városi tanácsnak, illetve a piacigazgatóságnak. A tervezet kimondottan az idősekre és a szegény emberekre vonatkozik, akik a túlélés érdekében kénytelenek közterületen árulni fogyasztási cikkeket.

A javaslat szerint az érintetteknek az aradi piacokon belül jelölnének ki olyan helyeket, ahol bérleti díj nélkül, a helyi rendőrség oltalma alatt adhatnák el árujukat a számukra fenntartott pultoknál. A kezdeményezők már tárgyaltak ez ügyben a helyi önkormányzat és a piacadminisztráció képviselőivel, mindkét intézmény nyitott a javaslatra – olvasható a közleményben.

A helyi rendőrség emlékeztet, hogy már két éve nem bírságolja meg azokat az öregeket, akik az utcán állva árulnak a megélhetésük érdekében. Az 1999/12-es törvényt, amelyre hivatkozva kiszabhatók voltak ezek a bírságok, 2020-ban eltörölték.

(A nyitókép illusztráció | Forrás: politialocalaarad.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?