Ingyenes méhnyakrákszűrés Hargita megyében

Hétfőn és kedden 10 és 17 óra között a Hargita megyei Csíkmadarason és Csíkdánfalván várják a hölgyeket ingyenes méhnyakrákszűrésre. A 24 és 64 év közötti nőknél Babeş-Papanicolaou (klasszikus citológia) tesztet és HPV (humán papillomavírus) tesztet végeznek a nőgyógyász szakorvosok.

A hölgyeket arra kérik, vigyék magukkal a személyazonossági igazolványukat. Csíkdánfalván hétfőn (str. Principală nr. 9), Csíkmadarason pedig kedden (str. Principală nr. 193) vehetnek részt a szűrésen 10 és 17 óra között.

Illusztráció | Fotó: orzalaga/Pixabay

A méhnyakrák olyan betegség, amely bármely életkorú nőt érinthet, viszont azon kevés rákos megbetegedések közé tartozik, amely korai felismeréssel szinte 100 százalékban megelőzhető, hívja fel a figyelmet a háromszéki szűrési kampányt szervező Maros Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház.

A szűrőtevékenység a Marosvásárhelyi Megyei Klinikai Sürgösségi Kórház Program a méhnyakrák megelőzésére, korai felfedezésére és kezelésére a Központi Régióban elnevezésű projektje keretén belül zajlik, amelyet a George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológia Egyetemmel való partnerségben végeznek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?