Ingyenes képzéssel, belvárosi kollégiummal várja az egyetemistákat a kolozsvári MCC

Díjmentes, sokoldalú képzéssel, ösztöndíj-lehetőséggel, ingyenes, Kolozsvár központjában található kollégiummal várja a kincses városban tanuló egyetemisták jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A program szeniorképzésére május 18-ig jelentkezhetnek azok az egyetemi hallgatók, akiknek még legalább két tanév van hátra az alapképzésből.

Az MCC Kolozsvári Egyetemi Programja (KEP) számos szakterületen – jogtudomány, közgazdaságtan, innovációs technológiák, pszichológia, nemzetközi kapcsolatok, média, valamint történelem és társadalomtudományok – biztosít régiónkban egyedi, interdiszciplináris képzést térítésmentesen, emellett a hallgatók ingyen igényelhetnek szállást az intézmény Kolozsvár központjában található kollégiumában.

A hallgatóknak elismert hazai és külföldi előadók tartanak órákat, inspiráló szakmai beszélgetéseken, interaktív kurzusokon, műhelytevékenységeken, vitákon gyarapíthatják tudásukat, emellett a közösségépítést szabadidős foglalkozások, közös sportolás, külföldi tanulmányutak segítik elő. A KEP a 2021–2022-es tanévben 16 nyelvkurzust kínált a hallgatóknak hat idegen nyelven (angol, német, román, francia, spanyol, orosz), nyolc oktató jóvoltából. A program keretében 53 diák részesült ösztöndíjban.

Illusztráció forrása: MCC Kolozsvár

„A Kolozsvári Egyetemi Program célja, hogy a közoktatást kiegészítő tudást adjon a képzésen részvevő hallgatóknak, és felkészítse őket a romániai és nemzetközi munkaerőpiac kihívásaira. A diákoknak lehetőségük nyílik kapcsolatba kerülni nemzetközi előadókkal, elismert akadémiai szereplőkkel, ezáltal kiegészítve az egyetemen tanultakat” – mondta el Talpas Botond, az MCC erdélyi tevékenységért felelős igazgatója. „A kolozsvári egyetemi évek meghatározóak minden fiatal életében, az MCC pedig a közösség szempontjából és szakmailag is emlékezetessé teszi az itt eltöltött időszakot” – egészítette ki az igazgató.

Jelentkezhetnek tehát a leendő vállalkozók, vezetők, elemzők, tudósok, olyan leendő szakemberek, akik a társadalom és a munkaerőpiac hasznos tagjaivá szeretnének válni. A sikeres elhelyezkedésben a szervezet Karrierirodája segít.

Sikeres jelentkezés esetén a felvételi folyamat egy online írásbeli és egy személyes szóbeli részből áll május 20-án, illetve május 23–27. között. A regisztráció első lépése egy online űrlap kitöltése, majd fényképes önéletrajzzal, motivációs levéllel, az egyetemen szerzett jegyek kimutatásával, egy megvalósítandó projektötlettel, valamint egy szabadon választott beadandó beküldésével véglegesíthető a jelentkezés.

A jelentkezéssel kapcsolatos részleteket itt olvashatják el az érdeklődők, a felmerülő kérdéseket pedig a felveteli.kep@mcc.hu e-mail címre küldhetik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?