Indul a csődeljárás az Euroins ellen, a kötvényei szeptember 8-ig érvényesek

Elrendelte a csődeljárás megindítását az Euroins biztosítótársaság ellen a bukaresti törvényszék, megerősítve a Pénzügyi Felügyelet (ASF) erre vonatkozó kérelmének megalapozottságát.


A hatóság közleménye szerint az Euroins társaság által kibocsátott kötvények ez év szeptember 8-ig érvényesek, vagyis a pénteki döntéstől számított 90 napon belül veszítik érvényességüket. Kivételt képeznek a garanciakötvények, ezek érvényességi ideje péntektől számítva 150 nap, vagyis novemberben járnak le.
A Pénzügyi Felügyelet figyelmeztet, a határidők lejárta után az Euroins Románia által kibocsátott kötvények jogszerűen megszűnnek, akkor is, ha a megkötés pillanatában azok érvényessége hosszabb időre szólt, ezért új biztosítást kell kössenek a kedvezményezettek.

Fotó: ASF Facebook


Az ASF emlékeztet arra, hogy mind az Euroins Románia által kiállított biztosítási kötvények által fedezett károkat elszenvedett személyeknek mind a társaság ügyfeleinek, akik a biztosítási díj részleges visszatérítését kérik, a biztosítási garanciaalaphoz (FGA) kell fordulniuk.
A kárigénylések méltányos elbírálása érdekében az FGA a beérkezés sorrendjében veszi nyilvántartásba és bírálja el ezeket. A kérelmek státusza online nyomon követhető az FGA weboldalán.
Mint ismeretes a pénzügyi felügyelet (ASF) márciusban vonta vissza a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) terén piacvezető Euroins Románia biztosító társaság működési engedélyét, és bejelentette: megállapította, a társaság fizetésképtelen, ezért csődeljárást kezdeményez ellene. A Biztosítási Garanciaalapot (FGA) nevezték ki a társaság ideiglenes vagyonfelügyelőjévé.

Bukaresti ítélőtábla áprilisban elutasította az Euroins Romániának azt a kérését, hogy függessze fel a pénzügyi felügyelet (ASF) döntését a biztosítótársaság működési engedélyének visszavonásáról. Ítéletében a bíróság megállapította, hogy az ASF döntése jogszerű volt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?