Így sikerült megmenteni az égő személygépkocsi csomagtartójába zárt nőt

A Különleges Távközlési Szolgálat (STS) hétfőn elmagyarázta annak a technológiának a működését, amelynek segítségével sikerült megmenteni azt a nőt, akit egy személygépkocsi csomagtartójába zárt az élettársa, majd rágyújtotta az autót.

Amint a Maszolon megrtuk, hétfőn hajnalban riasztotta a rendőrséget egy nő, miszerint élettársa fizikailag bántalmazta őt, majd arra kényszerítette, hogy bemásszon az autójuk csomagtartójába. Ezt követően a férfi elhajtott az elrabolt áldozattal.

A Különleges Távközlési Szolgálat (STS) segítségének köszönhetően a rendőröknek sikerült követni az autó útvonalát, így nem sokkal később egy szántóföldön találtak rá a járműre, amelyet felgyújtott a nő élettársa. A rendőrök azonnal közbeavatkoztak, kiszabadították az áldozatot a csomagtartóból, majd az autóban található tűzoltókészülékkel eloltották a lángokat.

Illusztráció forrása: katasztrófavédelem

A STS közleménye szerint egy 2018-ban kifejlesztett, HTML5-ös helymeghatározási megoldást használtak, amely elérhető az internetkapcsolattal és GPS-képességgel rendelkező okostelefonokon, szoftver vagy alkalmazás telepítése nélkül.

A távközlési szolgálat elmagyarázta: ha egy olyan személy jelentkezik a 112-es segélyhívó számon, aki nem ismeri a tartózkodási helyét és semmilyen támpontot nem tud nyújtani tartózkodási helyének meghatározásához, az STS operátora SMS-ben küldhet neki egy linket, amelyre kattintva a segélyhívó információs rendszere rögzíti a mobiltelefonja helyzetét.

A közlemény szerint egy ilyen linket kapott SMS-ben az STS operátorától az a csomagtartóba zárt nő is, aki hétfőn segítséget kért a 112-es számon. Az áldozat telefonja ezután valós időben küldte az információkat a mozgó autó tartózkodási helyéről, és ezeket az adatokat a távközlési szolgálat továbbította a rendőrségnek is.

A fővárosi rendőrség korábbi tájékoztatása szerint hétfőn hajnali 4:40-kor érkezett a nő segélyhívása. Az áldozat elmondta, hogy élettársa egy összeszólalkozás során fizikailag bántalmazta, majd bezárta egy autó csomagtartójába, és ismeretlen irányba elhajtott.

A Különleges Távközlési Szolgálat operátora helymeghatározó linket küldött a nőnek, amelynek segítségével azonosították az autó pontos koordinátáit. A járművet 4:50-kor találták meg a fővárosi harmadik kerületben, egy mezőn. Amint megközelítették az autót, a rendőrök nyílt lángot vettek észre az utastérben, és azonnal kimenekítették a nőt a csomagtartóból, majd eloltották a tüzet.

Az autó sofőrjét egy közeli benzinkútnál fogták el. Az alkoholszondás vizsgálat 0,31 mg/l alkoholt mutatott ki a leheletében, a DrugTest készülékkel végzett vizsgálat pedig tiltott szer jelenlétét mutatta ki a szervezetében – közölte a fővárosi rendőrség.

Az ügyben a bukaresti törvényszéki ügyészség vizsgálódik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?