banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Így gyorsítanák fel az oltáskampányt az országban

Több lehetőséget említett Florin Cîțu kormányfő a romániai oltáskampány felgyorsítására, miután hétfőn a polgármesterekkel és a megyei tanácsok képviselőivel tárgyalt.

A miniszterelnök kijelentette: egyrészt fontolgatják, hogy hétvégente autós oltópontokat üzemeljenek be a széleskörű immunizáció érdekében, valamint hogy a temesvárihoz hasonló oltásmaratonokat szervezzenek, számolt be a Digi24.Forrás: gov.ro

Ugyanakkor folytatják az oltást a háziorvosi rendelőkben. Cîțu szerint jelenleg háromezernél több háziorvos jelezte, hogy részt venne az oltáskampányba, „reméljük, mások is csatlakoznak”, mondta. Emellett a munkahelyeken kialakított oltóközpontokban is megkaphatják az oltást a magáncégek alkalmazottai és családtagjaik.

Mobil oltópontokkal szólítanák meg a vidéki környezetben élőket, és ez ügyben előnyt jelent, hogy május 4-étől az egydózisú Johnson and Johnson vakcinájával is lehet majd oltani, jegyezte meg a kormányfő, aki ismét felszólította a lakosságot, hogy oltsa be magát a koronavírus ellen.

Romániában ez idáig több mint hárommillió személy kapott koronavírus elleni vakcinát, 1,2 millióan egy dózist, 1,8 millióan mindkét dózist megkapták. A kormányfő gyakran ismételt célja, hogy június elsejéig elérje az ötmilliót az immunizált személyek száma.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?