banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Igazságügyi miniszter: tévhit, hogy Romániának jobban ment volna az EU- és NATO-tagság nélkül

Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter azt üzente kedden azoknak, akik szerint Romániának jobb lett volna kívül maradni az Európai Unión és a NATO-n, hogy gondolkodjanak el azon, hogy az utóbbi 15 évben körülbelül 90 milliárd eurót kapott az ország uniós alapokból.

Cătălin Predoiu igazságügyi miniszter | Fotó: AgerpresPredoiu egy konferencia apropóján nyilatkozott az Agerpresnek, kijelentve, hogy az utóbbi időben sajnos hallani EU- és Nyugat-ellenes hangokat.

„Azt a hamis tézist terjesztik, igaz, csak elszigetelten, hogy Románia jobban és könnyebben boldogult volna az EU- és NATO-tagság, az USA-val való stratégiai kapcsolat nélkül. Szeretném, ha mindazok, akik ezt a felelőtlen diskurzust terjesztik, akik tévhitben élnek, elgondolkodnának két számadaton: a csatlakozás óta eltelt 15 év alatt Románia mintegy 90 milliárd euró értékben használt fel európai alapokat, többek között a mezőgazdasági támogatási programok révén, és mintegy 17 milliárd euróval járult hozzá az uniós alapokhoz. Számolják ki a különbséget!” – mondta a miniszter.

Hozzátette, ha a közelmúltig egyeseknek talán nehéz is volt megérteni, miért fontos Románia számára az Amerikai Egyesült Államokkal való kapcsolat és a NATO-tagság, most már több mint 100 napja nagyon egyszerű ezt felmérni, „elég bekapcsolni a tévét, és megnézni a híreket, amelyek az Orosz Föderáció Ukrajna elleni inváziójának borzalmaival kezdődnek”.

Kapcsolódók

Kimaradt?