banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Igazságügyi miniszter: Románia aktívan hozzájárul az Európai Unió jogállamiságról szóló jelentésének kidolgozásához

Románia aktívan hozzájárul az Európai Unió jogállamiságról szóló második jelentésének kidolgozásához, amelyet az Európai Bizottság még ebben az évben közzétesz – jelentette ki csütörtökön Stelian Ion igazságügyi miniszter.

A szaktárca közleményt juttatott el az Agerpres hírügynökséghez, amelyben arról számol be, hogy az igazságügyi miniszter részt vett a RENEW politikai családhoz tartozó igazságügyi miniszterek, valamint EB-tagok és európai parlamenti képviselők informális találkozóján.

A közlemény leszögezi, hogy Románia határozottan támogatta az Európai Ügyészség (EPPO) tevékenységének beindítását. Emlékeztet, hogy kinevezték az első 6 delegált európai ügyészt, és hatályos az EPPO szabályzatát gyakorlatba ültető törvényi keret. Románia aktívan hozzájárul az Európai Unió jogállamiságról szóló második jelentésének kidolgozásához, amelyet az Európai Bizottság még ebben az évben közzétesz. „A jogállamiság elveinek tiszteletben tartása létfontosságú államaink demokráciájának megerősítéséhez” – idézi a közlemény a minisztert.

A megbeszéléseken részt vett Didier Reynders igazságügyi biztos, a finn, az észt, a belga, a litván igazságügyminiszter, valamint az Európai Parlament több képviselője, köztük Ramona Strugariu, az Európai Parlament LIBE bizottságának tagja.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?