Időben kézbesítik a nyugdíjt – lemondtak a postások sztrájkról

Megszületett a szakszervezetek és a Román Posta közötti kollektív munkaszerződés végleges formája. A postások lemondtak a sztrájkról, miután 350 és 370 lej közötti nettó béremelésről állapodtak meg.

Bogdan Ivan digitalizációs miniszter kedd este bejelentette, hogy megszületett a szakszervezetek és az országos postavállalat közötti kollektív munkaszerződés végleges formája. Elmondta, hogy az alkalmazottak nettó 350 és 370 lej közötti béremelést kapnak, amelyet két részletben, június 1-jétől és szeptember 1-jétől folyósítanak, számol be a News.ro. „Több órás tárgyalás után megszületett a kollektív munkaszerződés végleges formája a reprezentatív szakszervezet és a Román Posta között, egy olyan kollektív munkaszerződés, amelyet 114 nappal ezelőtt kellett volna aláírni. Ma írták alá, hosszas tárgyalások és megbeszélések után" – mondta kedden este a miniszter.Fotó: Emilia Irimia Facebook oldala„Az alapgondolat a következő. Mint a vállalat többségi tulajdonosának képviselője, nagyon világos és konkrét érdekem, hogy a Román Postánál dolgozók, a 21 500 postai alkalmazott tudja, hogy kiszámítható módon megkapja a béremelést, ugyanakkor a nyugdíjasok, a különböző juttatásokra várók, garanciát kapjanak arra, hogy időben megkapják azokat" – mondta a miniszter.

Azt is bejelentette, hogy milyen béremelésekben állapodtak meg. „Világosan meghatároztuk a Román Posta minden alkalmazottjának megkülönböztetésmentes jogait, és ezen túlmenően megállapodtunk egy olyan fizetésemelésben, amely valamennyire közel áll ahhoz, amit a szakszervezet kért, átlagosan nettó 350 és 370 lej közötti összegben, két részletben, június 1-jén és szeptember 1-jén történik az emelés. Ezt a kollektív munkaszerződést szerda reggel bejegyezzük a munkafelügyelőségnél, amint ez megtörténik a munkakonfliktus automatikusan lezártnak tekintendő, és a Román Postánál újraindul a munka" – mondta Bogdan Ivan.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?