Hulladéklerakatnak használtak egy patakmedret Kolozsvár közelében

A Szamos-Tisza Vízügyi Igazgatóság (ABA) felügyelői mintegy 50 köbméternyi hulladékot találtak a Hideg-Szamos egyik mellékvizének, a Roska pataknak a medrében.

A felügyelők a Kolozs megyei Gyalu község közigazgatási területén találtak rá a nagy mennyiségű hulladékra, a patak medrében. Megközelítőleg 50 köbmétert tesz ki a háztartási hulladékból, pillepalackokból, textíliákból, ócskavasból, növényi hulladékból álló illegális szemétlerakat, amely mintegy 50 méter hosszan borította a medret – derül ki a vízügyi igazgatóság csütörtökön kiadott közleményéből.

‼Un depozit ilegal de deșeuri de mari dimensiuni a fost depistat în albia majoră a râului Râșca Mare (afluent al râului...

Közzétette: Apele Române Someș-Tisa – 2021. március 11., csütörtök

Az intézmény felügyelői azonnal felszólították a területet igazgató Hideg-Szamos erdészeti hivatalt, hogy sürgősen távolítsa el a szemetet. A gyalui polgármesteri hivatal emberei is segédkeztek ebben, de közel 10 napig tartott, amíg a patakmedret sikerült kitakarítani. A hatóság jelentette az ügyet a Kolozs megyei rendőrségen, és vizsgálat indult a környezetszennyezők azonosítása érdekében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Tánczos Barna környzetvédelmi miniszter nemrég hadat üzent az illegális hulladéktárolásnak. A tárcavezető szerint a jelenségnek csak súlyos bírsággal lehet gátat szabni. A Környezetőrség néhány napja átfogó ellenőrzési akcióba kezdett az ország területén.

Kapcsolódók

Kimaradt?