FRISSÍTVE – Holtan találtak rá a szülei egy kétéves kislányra a Hargita megyei Kászonaltízen

Holtan találtak rá saját ágyában egy kétéves és három hónapos kislányra a Hargita megyei Kászonaltíz községben szombaton. A gyermek testén korábban szerzett zúzódások nyomait vették észre a helyszínre érkező mentősök – az ügyben a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást indított. FRISSÍTÉS: Megvannak a kórbonctani vizsgálat eredményei.

A hatóság közleménye szerint a kislány szülei értesítették a mentőszolgálatot, miután aggódni kezdtek, hogy nem kel fel álmából. A mentősök már csak a gyermek halálát tudták megállapítani. A helyszínre egy rendőregység ügyészi irányítással szállt ki, a továbbiakban ők vizsgálják a halál pontos körülményeit.

A Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője, Péter Szilárd úgy nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek, hogy a szülők bejelentése szerint a kislány eszméletlen állapotban volt, a halál beálltát a mentősök állapították meg. Az igazgató elmondása szerint eredménytelenül próbálták újraéleszteni.Fotó: Maszol

A kislány anyja azt mondta a mentősöknek, hogy ebéd előtt lefektette, és később, amikor fel akarta ébreszteni, már nem reagált, a hullamerevség is beállt nála. A mentősök beszámolója szerint a kislány arcán és törzsén zúzódások nyomai látszottak. Az anya magyarázata szerint a kislány többször is elesett az utóbbi időben. A mentőszolgálat igazgatója szerint a boncolási eredmények majd magyarázatot adnak a gyermek halálára.

Kászonaltíz polgármestere, András Zoltán a hírügynökségnek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy az anya szerint a gyermeknek szívproblémái is voltak, de a háziorvosuk nem tudott erről. A községvezető tájékoztatása szerint a kislány és családja a helyi roma közösség tagjai. Az anya elmondása szerint pedig a gyermek Brassóban látta meg a napvilágot, ott állapították meg róla annak idején, hogy szívproblémával született.

FRISSÍTÉS: A rendőr-főkapitányság vasárnap délben közölte, hogy a korbonctani vizsgálat eredményei szerint a kislány nem bántalmazás következtében hunyt el. A testén látható zúzódásnyomoknak nincs közük a halálához.

A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával nyomoznak a csíkszeredai bírósági ügyészségi irányításával.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?