banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Hivatalosan is megalakult az újraindítást előkészítő minisztériumközi bizottság

Megjelent szerda késő este a Hivatalos Közlönyben a normalitáshoz való visszatérést előkészítő minisztériumközi bizottságról szóló döntés.

A dokumentumot a miniszterelnök szerdán ismertette a kormány tagjaival. Florin Cîţu hangsúlyozta: a tervek szerint május végére eléri az 5 milliót a koronavírus ellen beoltott személyek száma, és az elkövetkezőkben elegendő oltóanyag érkezik majd az országba ahhoz, hogy július végére 10 millióra nőjön ez a szám. A felnőtt lakosság 70 százalékának az immunizálására van szükség a gazdaság újraindításához – nyomatékosította.

A miniszterelnök által vezetett bizottságnak a kormányfőtitkár az alelnöke. Tagjai között van a pénzügy-, belügy- és külügyminisztérium, valamint az igazságügyi, a védelmi, a gazdasági, az energetikai, a szállítási, a mezőgazdasági, a munkaügyi, az egészségügyi, az oktatási, a kutatási, a művelődési, az ifjúsági és az európai alapokért felelős minisztérium, illetve a kormányfőtitkárság és a Covid-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) államtitkári rangú képviselője.

A bizottságot rendszerint hetente egyszer hívják össze, vagy ahányszor szükséges.

(A nyitókép illusztráció a szerdai kormányülésről | Fotó: gov.ro)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?