Hétfőtől növelik az útlevélosztályok ügyfélszolgálati programját

Június 20-a és augusztus 19-e között bővített munkaidőben dolgoznak az útlevélosztályok alkalmazottai – közölte hétfőn a belügyminisztérium.

A szaktárca arról tájékoztatta az Agerprest, hogy ahol erre a benyújtott kérvények száma alapján szükség van, ott hétfőtől péntekig bővített munkaprogrammal, sőt, hétvégén is dolgozni fognak az útlevélosztályokon. Mivel az útlevélosztály a prefektusi hivatal alárendeltségébe tartozik, a munkaprogramról is a prefektusi hivatal dönt az igénylések száma alapján, megyénként tehát eltérés lehet az ügyfélfogadási időintervallumok tekintetében.

Az útlevélosztályok ügyfélfogadási programjáról a https://pasapoarte.mai.gov.ro/ honlapon lehet tájékozódni, a Servicii Publice Comunitare de Paşapoarte címszónál, a Románia-térképen a megfelelő megyére kattintva.

Illusztráció: Pixabay

A belügyminisztérium kéri azokat, akik online kértek időpontot az útlevéligénylés benyújtására, hogy amennyiben nem tudnak megjelenni a megadott időpontban, online mondják le a programálást, ezzel is csökkentve a várakozási időt.

Ugyanakkor az utazás és a zsúfoltság elkerülése érdekében azt javasolják a kérelmezőknek, hogy az igénylés benyújtásakor kérjék az útlevél futárszolgálattal történő kézbesítését. A futárszolgálat költségét (11,30 lej áfástól) az útlevél tulajdonosa fizeti.

Január 1. és június 15-e között már 1 163 458 útlevelet állítottak ki, ez 129,07 százalékos növekedést jelent a 2021-ben kiállított útlevelek számához képest.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?