Hétfőtől lekapcsolják a díszkivilágítást Aradon

Október 3-tól, hétfőtől kezdődően minden este tizenegy órától lekapcsolják a díszkivilágítást az aradi középületeken – írták a polgármesteri hivatal sajtóközleményében.

Az intézkedést takarékossági célból vezetik be, és meghatározatlan időre szól – idézte a közlemény Călin Bibarț polgármestert. Az elöljáró elismerte, hogy a díszkivilágítás kiemelte a történelmi épületek szépségét és javította a városképet, de a drasztikusan megemelkedett energiaárak miatt „felelősen kell gazdálkodni a közpénzekkel”.

Bibarț a minap azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy – szintén takarékossági okokból – bejelentette: nem fogja aláírni a saját és az alpolgármesterek törvény által jóváhagyott béremelését.Az Aradot Újaraddal összekötő egykori gróf Károlyi Gyula-, ma Traian-híd | A polgármesteri hivatal által közreadott fotó

A díszkivilágítás lekapcsolásának ötlete már hetekkel ezelőtt felvetődött Aradon, de akkor csak annyit tettek, hogy a közlekedési jelzőlámpákat már kora este leállították, pontosabba csak sárga villogó fényre váltottak a szemaforok. Hétfőtől kezdődően egyébként nem minden létesítmény fényét kapcsolják ki: a Maroson átívelő hidak (köztük a gyalogoshíd) 23 óra után is fényben úsznak majd.

A polgármester szerint ezzel Arad a hazai és európai nagyvárosok példáját követi, és azért döntöttek a diszkivilágítás 23 óra utáni leállításában, mert „akkor már úgyis viszonylag kevesen tartózkodnak a központban”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?