Hétfőn érkezik az országba a Pfizer-vakcina ötödik szállítmánya

Hétfőn érkezik az országba a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni védőoltás ötödik szállítmánya – közölte vasárnap a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).

A vakcinák repülőgéppel érkeznek Bukarestbe, Temesvárra és Kolozsvárra, ahonnan hűtött konténerekben viszik tovább. Összesen 87 750 dózist osztanak szét a következők szerint: bukaresti regionális elosztó központ (33 930 adag); brassói regionális elosztó központ (11 700 adag); kolozsvári regionális elosztó központ (9360 adag); konstancai regionális elosztó központ (8190 adag); craiovai regionális elosztó központ (7020 adag); iaşi-i regionális elosztó központ (10 530); temesvári regionális elosztó központ (7020 adag).

Az oltási központokban az új és a régi szállítmányokból érkezett vakcinát egyaránt használják. Az országban január 15-én kezdődött el a koronavírus elleni oltási kampány második szakasza, amelyben a 65 év fölöttiek mellett beoltják a krónikus betegeket és a fogyatékossággal élőket, valamint a kulcsfontosságú területeken dolgozó munkavállalókat.

(Címlapkép: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?