Helikopterrel keresik a hatfős ukrán csoport utolsó tagját a Máramarosi-havasokban

A határrendőrök és hegyimentők folytatják a Máramarosi-havasokban, 1800 méteres magasságban rekedt ukrán állampolgár keresését, aki hatodmagával érkezett múlt héten Romániába a zöldhatáron keresztül.

Oana Pârcălab, a máramarosszigeti területi határrendészet szóvivője szerdán arról számolt be, hogy a légiközlekedési főfelügyelőség helikoptert küldött a bajba jutott ukrán férfi felkutatására.

Fotó: Agerpres

A szerdai nap folyamán a mentőcsapatok a hatfős ukrán csoport egyik tagjának holttestét is leviszik a hegyről. A holttestre egy petrovakrasznai lakos bukkant rá egy szakadékban.

A hat ukrán állampolgár a hegyeken átkelve próbált meg átjutni szombaton Ukrajnából Romániába, de a rossz időjárási viszonyok miatt eltévedtek a Máramarosi-havasokban. A hatfős csoport tagjai út közben szétváltak. Két személyt vasárnapra virradóra, további kettőt hétfőn hoztak le a hegyről a hegyimentők. Ötödik társukat kedden holtan találták meg. A hatodik személy keresését kedd délután leállították a gyenge látási viszonyok és a rossz időjárási körülmények miatt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?