Házi őrizetben kell maradnia a Ferma Dacilor tulajdonosának

Házi őrizetben kell maradnia Cornel Dinicunak, a porrá égett Ferma Dacilor panzió tulajdonosának, akit katasztrófához vezető gondatlansággal vádolnak. Mint ismert, karácsony másodnapján pusztító tűzvész tombolt az engedélyek nélkül üzemelő panzióban, melynek 26 vendége közül nyolcan – öt felnőtt és három gyerek – életüket veszítették.

A bírósági portál szerint a bírák alaptalannak minősítették Dinicu fellebbezését a ploieşti-i bíróság azon döntése ellen, amely 30 nappal meghosszabbította a vádlottal szemben elrendelt házi őrizet intézkedést.

Fotók: Agerpres

Dinicunak pénteken a bíróságon azt is engedélyezték, hogy március 4-én elhagyhassa otthonát, hogy a jogosítványa kicseréléséhez szükséges orvosi vizsgálatoknak alávesse magát, március 6-án pedig elmehessen a jogosítványirodába, hogy kicserélhesse a jogosítványát.

Cornel Dinicu és két másik, a Ferma Dacilor turisztikai komplexum vezetésében részt vevő személy – Vitomir Adrian Ristin és Adelina Elena Ilie – ellen vádat emeltek katasztrófát eredményező gondatlanság miatt, miután tavaly karácsony második napján a Ferma Dacilor panzióban kitört tűzben nyolc személy – öt felnőtt és három gyermek – halálra égett.

Az épületben 26-an tartózkodtak, előző este összejövetelen vettek részt. A kétszintes, fából készült épületben gyorsan elharapóztak a lángok, a földszinten lakók időben kimenekültek, de az emeleten levők bennégtek. A nyolc áldozat szénné égett holttestét a DNS-minták alapján azonosították.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?