banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Havazni fog a hegyekben

Esőre vonatkozó figyelmeztetést adott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország egész területére. A Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban havazni fog, írja az Agerpres.

A meteorológusok szerint vasárnap 15 órától hétfőn 15 óráig előbb délnyugaton, majd az ország többi részén is esőre lehet számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 10-15 litert, Olténiában, Munténiában, Dobrudzsában és Moldvában pedig helyenként a 30 litert négyzetméterenként.Fotó: Pixabay

A déli és a délkeleti országrészben megélénkül a szél, a széllökések sebessége elérheti a 45-55 kilométert óránként. Kedden is eső lesz országszerte, a hegyekben és délnyugaton jelentős mennyiségű csapadék várható.

A Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban, 1500 méteres magasság fölött hétfőn 18 órától kedden délig havazni fog, friss hóréteg rakódik le. A sárga jelzésű hóriasztás Krassó-Szörény, Hunyad, Fehér, Szeben, Brassó, Kovászna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj és Mehedinţi megyére érvényes.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?