Havasak az utak az ország nagy részében, munkagépek szórják a csúszásgátló anyagot

A közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) alkalmazottai országszerte 1131 munkagéppel szálltak ki, és 7182 tonnányi csúszásgátló anyagot szórtak ki a közutakra vasárnap délután 5 és hétfő reggel 5 óra 30 perc között.

A CNAIR hétfői közleménye szerint a vállalat bukaresti, craiovai, temesvári, kolozsvári, brassói, iaşi-i és konstancai regionális igazgatóságainak alkalmazottai összesen 7182 tonna csúszásgátló anyagot szórtak ki az utakra és sztrádákra.

A vállalat felkéri a sofőröket, hogy elővigyázatosan vezessenek, tartsák be a különböző útszakaszokra vonatkozó korlátozásokat, ne lépjék át a sebességkorlátot, csak téli időszakra felszerelt járművekkel induljanak útra és indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról.

Érdeklődni lehet az útviszonyokról a vállalat diszpécser szolgálatának 021 264 33 33-as és 021 9360-ás telefonszámán, valamint a www.cnadnr.ro honlapján és a Facebook-oldalán is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap elsőfokú, sűrű havazásra vonatkozó, hétfő délutánig érvényes riasztást adott ki az ország 20 megyéjére és a fővárosra.

(Címlapfotó: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?