Ezeken az utakon dolgoznak a hóekék Hargita megyében

Teljes kapacitással folyik a hótalanítás a múlt éjjel előállt havazás által érintett megyei utakon – közölte pénteken Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája.

„Ilyen sűrű havazáskor a téli karbantartással megbízott cégek feladata, hogy folyamatosan biztosítják az utak hótalanítását hókotrókkal, majd a havazás megszűnése után megfelelően megszórják csúszásgátlóval a megyei utakat. Nyilván ennek ellenére, tekintve hogy folyamatosan havazik, az utakon téli körülmények vannak, kérek mindenkit, hogy vezessen óvatosan” – idézte a közlemény Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A tanácselnök tájékoztatása szerint péntek koradélutánig csupán lázárfalvi útról érkezett különleges igénylés, Hargita Megye Tanácsa illetékes munkatársai azonnal átirányítottak egy hókotrót az adott szakaszra.

Hajnal óta dolgoznak a hóekék, ezt élőben is követni lehet: az online felület Hargita Megye Tanácsa honlapján, az Útviszonyok menüpont alatt érhető el, vagy a megyei tanács utakkal kapcsolatos aloldalán a Hótalanítási térkép menüpontra kattintva.

„Téli közlekedési feltételek vannak jelenleg a megyei utakon, és tekintettel az időjárási előrejelzésnek, kérünk mindenkit, hogy megfelelő körültekintéssel közlekedjen, illetve megfelelően felkészített járművekkel. Jelenleg nincsenek komoly közlekedést gátló tényezők az utakon, így nem volt szükség útlezárásokra” – nyilatkozta Chiorean Adrian, a műszaki vezérigazgatóság vezérigazgató-helyettese.

Ha elakadás, vagy nem közlekedhető állapotú utat látnak a lakosok, hívják a 0266-207 774 ügyeleti számot, valamint sürgősségi esetben az 112 telefonszámot kell hívni. A lakosság a dispeceratdrumuri@judetulharghita.ro e-mail címen is jelentheti a rendellenességeket. Ugyanakkor a cégek térségi felelőseit is lehet értesíteni, ha rendellenességet észlelnek. A térségi felelősök telefonszámai az alábbi linken érhető el. A beérkezett panaszokat iktatják és bekerül a panaszfüzetbe. Minden panaszt a térségi felelősök ellenőriznek és jegyzőkönyvet készítenek. A megyei tanács illetékes kollégái folyamatosan ellenőrzik az útviszonyokat.

Kapcsolódók

Kimaradt?