Használt étolaj-gyűjtő konténereket helyeztek ki Csíkszeredában

Használt étolaj gyűjtésére alkalmas konténereket helyeznek ki Csíkszereda szerte. A 15 gyűjtőedényt egyelőre teszt-jelleggel tették le több városrészben.

Kevesebb étolaj kerülhet ezentúl a lefolyókba, vagy a szemetesekbe a csíkszeredai háztartásokból. A csíkszeredai városvezetés tizenöt gyűjtőedényt helyezett el a város különböző pontjain. A háromszéki Gastrofilter Kft. konténerei már elérhetők és használhatók, rövid tesztelési időszak után pedig eldől, hogy hová helyeznek ki újabbakat – áll a konténerekről szóló városházi közleményben.Fotók: Csíkszereda városháza sajtószolgálata

A konténeren kétnyelvű tájékoztatást olvashatnak a városlakók arról, hogy mit dobhatnak bele és mit nem. A használt sütőolajat, a főzésből származó zsiradékokat, a lejárt szavatosságú vagy romlott étolajat, továbbá a megolvasztott vajat vagy margarint PET-palackba zárva dobhatják a gyűjtőedénybe.

A konténerekbe tilos használt motorolajat és egyéb kenőanyagokat, ásványi olajakat, ételmaradékokat, illetve más hulladéktípusokat dobni – hívták fel a figyelmet a városházi tájékoztatóban. Kihangsúlyozták, hogy a szelektíven gyűjtött használt olajat a szakcég bioüzemanyagként fogja újrahasznosítani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?