Három töltőállomás működését felfüggesztették, 54-et büntettek Maros megyében

Eddig 54 büntetést róttak ki töltőállomásokra, három vállalkozás tevékenységét felfüggesztették, összesen 210 szabálytalanságot fedeztek fel Maros megyében a prefektúra közlése szerint. Az üzemanyagokat, kenőanyagokat és az ezekből származó termékeket, beleértve a cseppfolyósított propángázt (LPG) tároló, szállító, elosztó, felhasználó, forgalmazó közintézmények és cégek ellenőrzéseinek augusztus 30. és szeptember 14. közötti eredményeit közölte a Maros Megyei Prefektúra.

Az augusztus 30. és szeptember 14. között Maros megyében 162 létesítményt ellenőriztek, amelyek üzemanyagokat, kenőanyagokat és azok származékait, beleértve a PB-gázt is, tárolnak, szállítanak, forgalmaznak, valamint használnak. Az ellenőrzéseket országszerte a Crevediában történt robbanások nyomán rendelték el. Ciprian Dobre, Maros megye prefektusa augusztus 30-án írta alá a rendeletet az ellenőrzésekre. Ezek eredményeit központosította és közölte a prefektúra.

Illusztráció | Fotó forrása: Agerpres

Mind ez idáig 210 hiányosságot és szabálytalanságot tártak fel, mint például a működéshez szükséges dokumentumok hiánya, lejárt vagy felfüggesztett engedélyek vagy üzemeltetési dokumentumok, nem megfelelő létesítmények vagy tartályok, konténerek, illegálisan elhelyezett létesítmények és tartályok vagy konténerek, ezen tárolók nem megfelelő kezelése vagy használata.

A talált hiányosságok miatt 137 intézkedést rendeltek el. Ebből három esetben fel is függesztették a vállalatok működését, mely üzemanyagokat, kenőanyagokat és származékaikat – beleértve a PB-gázt is – tárolt, szállított, forgalmazott és felhasznált.

119 intézkedést a feltárt hiányosságok orvoslására adtak ki.

182 bírságot is kiszabtak, ebből 54 büntetést összesen 268 800 lej értékben, és kiadtak 128 figyelmeztetést.

Eddig nem találtak jogsértést, és nem regisztráltak büntetőeljárást, emelte ki a prefektúra.

A Maros megyei prefektúra közlése szerint 2023. október 31-ig 11, a területre vonatkozó hatáskörrel rendelkező intézmény vesz részt az ellenőrzéseikben: a kazánok, nyomástartó edények és emelőberendezések ellenőrzésével foglalkozó állami felügyelőség, a közúti közlekedési felügyelőség, a környezetvédelmi őrség és ügynökség, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a belvámhivatal, valamint az útügyi hatóság, a katasztrófavédelem, az államháztartási igazgatóság  és a munkaügyi felügyelőség szakemberei.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?