Halmazati büntetésként hat év börtönre ítélték a PSD volt pénztárnokát

Alapfokon hat év börtönre ítélte hétfőn a Bukaresti Törvényszék Mircea Drăghici-t, a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt pénztárnokát sikkasztás, illetve az állami párttámogatások saját célra való felhasználása miatt.

A bírák elfogadták Mircea Drăghici és a korrupcióellenes ügyészség (DNA) között létrejött vádalkut, és a sikkasztás miatt egy év, az állami támogatások eltérítésért pedig két év szabadságvesztést szabtak ki a vádlottra. A törvényszék megállapította, hogy bűnhalmazat áll fent, mert hasonló bűncselekményekért Drăghici-t egy másik ügyben jogerősen 5 év börtönre ítélték, ezért 6 év börtön halmazati büntetést szabott ki a PSD volt pénztárnokára.

Az ítélet nem jogerős, de Mircea Drăghici várhatóan nem fog fellebbezni, mert a bűncselekményeket már a bűnvádi eljárás során elismerte.Mircea Drăghici | Fotó: Agerpres

A vádalkuban foglaltak alapján Mircea Drăghici 2017. április 10. és 2018. május 22. között a PSD kincstárnokaként 550 522 lejt használt fel a párt pénzéből saját és más személyek egzotikus országokba való utazására. Ebből az összegből 231 040 lej az Állandó Választási Hatóság által kifizetett pártfinanszírozásból származott.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Drăghici jelenleg is börtönbüntetését tölti, ugyanis ehhez hasonló bűncselekményekért tavaly már jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélték.

Kapcsolódók

Kimaradt?