FRISSÍTVE – Halálos vonatbaleset történt a galaci vasútállomáson

FRISSÍTVE: Szombat este a galaci pályaudvaron egy vasutas meghalt, két társa és egy utas pedig megsérült, amikor egy mozdony nagy sebességgel nekiütközött annak a vasúti szerelvénynek, amelyikre rá akarták csatlakoztatni.

Fotó: Galac Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU)A halálos áldozat, egy 53 éves nő, annak a Mărășești-be induló személyvonatnak volt a kalauza, amelyet össze kellett volna kapcsolni a mozdonnyal. A helyszínre érkező rohammentősöknek a pályaudvaron még sikerült újraéleszteniük, de kórházba szállítását követően meghalt. A mozdonyvezetőt lábsérüléssel, a személyvonat másik kalauzát kéz- és fejsérüléssel, az összetört vasúti kocsiban tartózkodó utast pedig, lábsérüléssel szállították kórházba.

A rendőrség szerint a mozdony fékrendszere hibásodott meg, azért rohant neki a szerelvénynek. Vasárnap reggeli tájékoztatás szerint a mozdony sebességmérő órája 75 km/h-nál akadt meg az ütközéskor. A mozdonyvezető elmondása szerint a mozdony hirtelen gyorsult, és ő hiába próbált fékezni, mert a fék nem működött.

A CFR egy másik szerelvényt indított 80 perc késéssel Mărășești-be.

Két héten belül ez a második vasúti szerencsétlenség

Rövid időn belül ez a második vonatbaleset. Március 13-án 12 utas megsérült, közülük négy kórházba került, amikor az Arad és Bukarest között közlekedő gyorsvonat a Teleorman megyei Roșiorii de Vede térségében hátulról beleütközött az ugyanazon a vágányon ugyanabba az irányba közlekedő, gépkocsikat szállító tehervonatba. A nyomozás még nem zárult le, de az első adatok szerint a ráfutásos baleset azért következett be, mert a mozdonyvezető nem állt meg a tilos jelzésnél, csak lassított, azt remélve, hogy felszabadul előtte a pálya, amíg az állomáshoz ér.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?