Ha nem kapunk számlát, ingyen jár a hajvágás?

Rászállt az adóhivatal a fodrászokra és a borbélyokra. Arra biztatnak mindenkit, kérjenek nyugtát, amikor igénybe veszik a szolgáltatást, ha a fodrász nem hajlandó számlázni, ingyen jár a hajvágás.

A cél, hogy a szalonokat működtetők, az ott dolgozók vallják be a teljes jövedelmüket. Az Országos Adóhatóság (ANAF) úgy próbálja kifehéríteni ezt a szolgáltatói ágazatot, hogy az ügyfeleket ösztönzik, kérjenek számlát, nyugtát, mondván, ellenkező esetben lehet igényelni az ingyenes hajvágást.

Illusztráció: Pexels

A statisztikai hivatal adatai szerint a szépségipari, kozmetikai szolgáltatások februárban átlagosan 14 százalékkal voltak drágábbak, mint egy évvel ezelőtt, számol be a Digi24 hírtelevízió. Egy hajvágás vagy frizuraigazítás a fővárosi vagy nagyvárosoi szalonokban több száz lejbe kerül, ám száz lej alatti tarifák is vannak a kisebb városokban tevékenykedő szolgáltatóknál.

Nem csoda tehát, hogy az adóhivatal célkeresztjébe került az ágazat, az ellenőrök szerint magas az adóelkerülés aránya, próbálják rávenni tehát a szolgáltatókat, hogy vallják be a jövedelmeiket, és adózzanak utána. Az egységes adóbevallást idén május 27-ig kell benyújtani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
Kapcsolódók

Kimaradt?