banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Ha lemond az európai alapokért felelős miniszter, kormányfő veszi át a tisztséget

Ha Cristian Ghinea európai projektekért felelős miniszter lemond tisztségéről, Florin Cîţu miniszterelnök fogja átvenni ideiglenesen a tárca vezetését – erről maga a kormányfő nyilatkozott szombaton Temesváron.

A miniszterelnöktől azt kérdezték az újságírók, mit fog tenni a kormány az elkövetkezőkben, tekintettel arra, hogy az USR–PLUS és az AUR péntek este benyújtotta a kabinet megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványt. „Kormányzunk, megyünk tovább" – válaszolt Cîţu.

Hozzátette, kedden elfogadja a kabinet a költségvetés-kiigazítást, amelyre sokan várnak, és amelyre azért is nagy szükség van, mert az egészségügyi minisztérium már két hónapja nem fizetett az oltóközpontok személyzetének.

Az országos helyreállítási terv (PNRR) kapcsán rámutatott, ha Cristian Ghinea – az USR–PLUS részéről jelölt – európai projektekért felelős miniszter lemond tisztségéről, amint azt a pártszövetség kilátásba helyezte, ő maga fogja átvenni a tárca vezetését, és felgyorsítja a folyamatot, „hogy jövő hét végére legyen meg a jóváhagyás a PNRR-re".

A kormány rövidtávú prioritásai között említette továbbá az energiaszámla-támogatások bevezetéséről szóló sürgősségi rendeletet is. „Most nem lehet kormány nélkül hagyni az országot. Aki ezt teszi, felelőtlen és politikailag éretlen" – fogalmazott a miniszterelnök.Florin Cîţu „kézbe veszi” a dolgokat | Fotó: gov.ro

Jelenleg az igazságügyi minisztériumot is ügyvivő tárcavezető irányítja, miután a szerdán leváltott Stelian Ion (USR–PLUS) helyére Lucian Bode belügyminisztert nevezte ki ideiglenesen a kormányfő. Az USR–PLUS pénteken közölte, hogy miniszterei a jövő hét elején benyújtják lemondásukat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?