banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Ha az energiaügyi miniszter nem mond le, az USR egyszerű indítványt nyújt be ellene

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) egyszerű indítványt nyújt be Virgil Popescu energiaügyi miniszter ellen, ha az nem mond le – jelentette be hétfőn Ionuţ Moşteanu, az ellenzéki párt szóvivője.

Virgil Popescu energiaügyi miniszter | Fotó: Agerpres

„Kicsúszott a kezéből az árliberalizáció, nem készült fel arra, ami ezzel jár. Látjuk, mi történik most az energiaárakkal, min mennek keresztül a románok ezen a télen. Természetesen a gondok még nem értek véget, a téli hónapok még csak most következnek. Az USR egyszerű indítványt nyújt be, ha a miniszter nem mond le tisztségéről” – fogalmazott a parlamentben Moşteanu.

Ionuţ Moşteanu a parlamentben a sajtónak elmondta, hogy az USR szerint Virgil Popescu „közönyösen” viszonyult az energiaárak liberalizálásához, nem készítette elő ezt az intézkedést, annak ellenére, hogy már több mint két éve tisztségben van.

Ionuţ Moşteanu pártja nevében ismét rendkívüli parlamenti ülésszak összehívását sürgette az energiadrágulásokat ellensúlyozó „gyors” intézkedések megvitatására és elfogadására. Emlékeztetett arra, hogy az USR már tavaly októberben javasolta az energia áfájának csökkentését. Azt is indítványozták, hogy részesüljenek adójóváírásban a nehéz helyzetbe került szolgáltatók, és mentesítsék a zöld bizonylat kifizetése alól a fogyasztókat. „Javaslataink süket fülekre találtak, és láthatjuk, hogy mi történik” – jelentette ki az USR szóvivője.

Az egyszerű indítvány megszavazásával nem lehet leváltani egy kormánytagot, a kezdeményezés csak véleményező jellegű. A kormánypártoknak – a PSD-nek, a PNL-nek és az RMDSZ-nek – többsége van a parlament két házában.

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?