banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Gyűjtést szervez a Gyulafehérvári Caritas a szegények világnapján

A hátrányos helyzetű gyermekek megsegítése érdekében szervez gyűjtést a Gyulafehérvári Caritas november 14-én, az ötödik szegények világnapján.

Ferenc pápa javaslatára öt éve november 14-én a világegyház különösen is a szegények felé fordul. Ebben az évben vasárnap tartják az ötödik szegények világnapját. Ezen a napon szervezik meg a Főegyházmegyei Caritas hagyományos gyűjtését is a nélkülöző, hátrányos helyzetű gyermekekért –közölte a Gyulafehérvári Caritas sajtószolgálata.

„Szent Erzsébet ünnepe üzenet a számunkra, figyelmeztetés, hogy mi magunk is próbáljuk tettekre váltani mindazt, amit példájából tanulhatunk. A legkülönfélébb válságok által sújtott világunkban is törekednünk kell arra, hogy saját nehézségeink, küzdelmeink mellett, ezek ellenére is, meglássuk mások gondját-baját, testi-lelki szükségét is” – áll dr. Kovács Gergely érseknek a jótékonysgi akcióról szóló körlevelében.

Az érsek kiemelte, hogy az elmúlt évben az idős és beteg emberek támogatására szervezett gyűjtés során 186 ezer lej gyűlt össze. Az egyházi vezető rámutatott, hogy a járvány közvetlen módon kevésbé veszélyezteti a kiskorú és ifjú nemzedéket, de közvetett módon számos problémát okoz körükben. Kezdve az otthon tanulás akadályaitól, sok más nehézségen és nélkülözésen át egészen a családtagok, netán szülők elvesztéséig – számos rászoruló, anyagiakban és lelkiekben hiányt szenvedő gyermeknek, fiatalnak van szüksége odafigyelésünkre és segítségre – hangsúlyozta Kovács Gergely.

Az érseki körlevél teljes terjedelmében itt olvasható.

(Borítókép: Gyulafehérvári Caritas)

Kapcsolódók

Kimaradt?