banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Gyalogosok közé hajtott egy autó Kolozsváron, egy személy meghalt

A járdán lévő gyalogosok közé hajtott egy személygépkocsi vasárnap délután Kolozsváron a monostori negyedben. A Lomb (Frunzișului) utcán egyelőre ismeretlen okból a sofőr felhajtott a járdára és elsodort három járókelőt, az egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

Mint utólag kiderült, mielőtt az autó felhajtott volna a járdára, összeütközött egy vele egy irányba haladó motorkerékpárral is. A helyszínelő rendőrök mindkét jármű vezetőjét tesztelték és kiderült, egyikük sem fogyasztott alkoholt.

A Kolozs megyei rendőrség közelménye szerint, amikor a mentők a helyszínre érkeztek, a motorost az úton fekve, orvosi segítségre várva találták meg, egy férfi némileg odébb a járdán várt segítségre, míg két személy be volt szorulva a személygépkocsi alá. Egyiküknek már csak a halál beálltát tudták megállapítani, a másikukat pedig speciális eszközökkel kiemelték az autó alól és súlyos sérülésekkel kórházba szállították. Ugyancsak kórházba vitték a motorost és a másik könnyebb sérültet, aki a járdán megvárta a segítségnyújtást.

Az autót egy 36 éves kolozsvári személy vezette, akit 24 órára őrizetbe vettek és gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indul ellene bűnvádi nyomozás.

A járdán elütött gyalogosok közül egy férfi 41, egy nő pedig 39 esztendős, mindketten bukarestiek. A halálos áldozat egy 77 éves kolozsvári nő.

(Címlapképi illusztráció: katasztrófavédelem)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?