banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Gépparkot újít a háromszéki Közüzemek: a régi eszközökkel semmi nem úgy alakul, ahogy szeretnék

Jelenleg 40-50 éves járművekkel, szippantós autókkal is dolgozik a háromszéki Közüzemek vízszolgáltató. A gépeket „toldozzák-foltozzák”, de már nagyon le kell cserélni. „Az eszközök meghibásodása miatt késnek a javítások és egyéb munkálatok, és egyáltalán semmi sem alakul úgy, ahogy azt ügyfeleink, vagy mi magunk elvárnánk”, fogalmazta meg Kozsokár Attila igazgató.

A Közüzemek saját erőforrásból vásárol új és használt haszongépjárműveket és eszközöket. A legnagyobb összegű – 1,4 millió lejes – beruházást a duguláselhárító haszongépjármű jelenti, amely nem csak iszapot és szennyvizet tud szívni, hanem vezetékek vagy tartályok mosására is alkalmas. A jármű beszerzését mihamarabb elindítják mert megrendelésre készül ami hosszú folyamat.

Emellett a kézdivásárhelyi kirendeltségnek vásárolnak 1 kisebb, 3 tonnás járművet mert a szűk, kézdivásárhelyi udvarterekre nem lehet a nagy szippantósokkal behajtani. Kovásznára és Bodzafordulóra pedig egy-egy nagyobb, 7 köbméteres szippantós autót vásárolnak, sorolta Kozsokár Attila.Hibaelhárítás a vízvezetéken | Fotó forrása: Közüzemek RT. Az igazgató szerint a Közüzemek építő csapata számára egy újabb markológépet vásárolnak, emellett Sepsiszentgyörgyre és Kovásznára beszereznek két billentős teherautót és minden kirendeltségük kap furgonokat és személygépkocsikat is a munkások számára. A járműflotta bővítése mellett több közepes kapacitású generátort és légbefúvót is vásárolnak. A több mint 3 millió lejes beruházástól a munkavégzés felgyorsítását és a minőség javítását remélik – összegezte Kozsokár Attila.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?