Futárszolgálattal csempésztek Magyarországról Romániába lőfegyvereket

Bukarestben és az ország 36 megyéjében összesen 103 házkutatást tartanak rendőrök és ügyészek fegyvercsempészés miatt.

A rendőrség által közreadott felvételAz Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) arról tájékoztatott, hogy a lőfegyvereket futárcégeken keresztül csempészték Romániába. A rendőrség 2021 júliusa és novembere között követte nyomon egy Magyarországon bejegyzett cég tevékenységét, amely egy honlapon keresztül adott el magánszemélyeknek engedélyköteles kategóriába tartozó fegyvereket és lőszereket Romániában.

A lőfegyvereket és lőszereket a webáruházban lehetett megrendelni, majd egy Magyarország területén levő raktárból szállították a romániai vásárlóknak futárcégeken keresztül, a vámhatóságok tudta nélkül, a hatályos törvények megsértésével.

Az ügyben Fehér, Arad, Argeş, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Botoşani, Brassó, Brăila, Buzău, Krassó-Szörény, Călăraşi, Kolozs, Konstanca, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Galac, Giurgiu, Hunyad, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Máramaros, Mehedinţi, Maros, Olt, Prahova, Szatmár, Szeben, Suceava, Teleorman, Temes, Tulcea, Vâlcea és Vrancea megyében vizsgálódnak a hatóságok több mint 300 rendőr és kriminalisztikus bevonásával.

Kapcsolódók

Kimaradt?