Frissítették a listát: Ciprus piros, Franciaország és Portugália sárga zónába került

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) csütörtök este frissítette a koronavírus-fertőzés szempontjából kockázatosnak minősített országok és térségek listáját.

A lajstrom összeállításánal a fertőzések ezer főre jutó, október 1. és 14. közötti számát vették alapul, az európai járványmegelőzési központ (ECDC) adatai alapján.

Az új listán a legsúlyosabb, piros (3 ezrelék feletti) kategóriába került Ciprus, Jordánia, San Marino, Grönland, valamint Trinidad és Tobago, míg onnan „visszaesett” a sárga zónába Azerbajdzsán és Brunei. A zöldből a súlyosabb sárga besorolású lett Franciaország, Portugália, Monaco, Chile, Libanon és Guyana. Az esetek csökkenése miatt zöld listás lett Thaiföld, Irán, Aruba, továbbá Saint Kitts és Nevis.A kép illusztráció | Fotó: Román Határrendészet

Románia (4,5 ezrelék) és Magyarország (8,8) továbbra is piros listás, de míg a Román hatóságok (néhány kivételtől eltekintve) oltási igazoláshoz kötik a határátkelőkön a karantén alóli felmentést az onnan beutazóknak, a magyar hatóságok semmilyen korlátozást nem támasztanak a Romániából beutazók számára. A román hatóságok valamennyi Magyarországon használt oltást elismerik, nem csak azokat, amelyeket az Európai Unió engedélyezett.

Az itt tanulmányozható teljes lista november 21-től, vasárnaptól hatályos.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?