Folytatódnak a kibertámadások a romániai kormányzati intézmények weboldalai ellen

A Román Rendőrség honlapja ellen intézett kibertámadást hárítottak el szombaton az intézmény szakemberei.

A rendőrség tájékoztatása értelmében a támadás nem zavarta meg a weboldal működését, de elérhetetlenné tette a honlapot a felhasználók számára.

A közleményben megjegyzik még, hogy a Román Rendőrség honlapja kizárólag közérdekű információkat tartalmaz, bizalmas adatokat nem, és az intézmény más szolgálatait vagy informatikai rendszereit nem érintette a támadás.

Illusztráció: Pexels

Folytatódnak a romániai kormányzati intézmények, pártok és magánvállalatok weboldalai elleni kibertámadások. Szombat hajnalban az Országos Kiberbiztonsági Igazgatóság (DNSC) honlapját, a www.dnsc.ro-t is terheléses (DDoS) támadás érte. Pénteken pedig elérhetetlenné vált a kormány, a védelmi minisztérium, a határrendészet, az állami vasúttársaság és több pénzintézet honlapja.

Feljelentést tett a Román Rendőrség a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségnél (DIICOT) a romániai kormányzati weboldalak ellen indított pénteki kibertámadás ügyében.

A rendőrség tájékoztatásában rámutat, informatikai rendszerek működésének megzavarása, illetve informatikai berendezések vagy programok révén megvalósított törvénytelenek műveletek bűntettének gyanúja miatt tettek feljelentést az ügyben.

Az oroszbarát Killnet hackercsoport vállalta magára a kibertámadásokat. A Killnet korábban azt üzente, hogy az internet tele van hamis információkkal, és hogy „ami a világban történik, annak előbb-utóbb meg kellett történnie”, és mindezért az Egyesült Államok, az Európai Unió és a jelenlegi ukrajnai vezetés a felelős. „Ne félj, Oroszország, senki és semmi nem fenyegethet”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?