Kibertámadás érte a Kolozs megyei önkormányzat honlapját

Kibertámadás érte a Kolozs Megyei Tanács hivatalos honlapját, amely emiatt négy napja nem működik – közölte Alin Tişe, az önkormányzat elnöke, aki elnézést kért a megye lakosságától a kellemetlenségért és bűnügyi feljelentést tett az ügyben.

Ez az üzenet fogadja a látogatót | MonitorképA megyei tanács hétfőn sajtóközleményben tájékoztatott, hogy május 6-án kibertámadás érte a honlapját, így a lakosság négy napja nem jut hozzá a portálon közzétett közérdekű információkhoz. A közlemény szerint a honlapot üzemeltető cég nem látta el megfelelően a rábízott feladatot, így történhetett meg a hackerek támadása.

A hiba kiküszöbölésén jelenleg is dolgoznak a szakemberek.

A megyei tanács feljelentést tett a honlapot üzemeltető cég ellen, amellyel ugyanakkor fel is mondta az együttműködést. Büntetőjogi feljelentést tettek a Kolozs megyei rendőrségen, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus elleni Ügyészségen (DIICOT), és jelentették az esetet az országos kiberbiztonsági központnak, a speciális távközlési igazgatóságnak (STS) és a hírszerző szolgálat (SRI) nyugat-erdélyi regionális igazgatóságának is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?