Florin Cîţu: nem politikai kritériumok alapján kaptak fejlesztési támogatást az önkormányzatok

A kormány a szükségleteik szerint utalt ki pénzt az önkormányzatoknak a tartalékalapból – jelentette ki hétfőn az ügyvivő miniszterelnök.

Florin Cîţu a Nemzeti Liberális Párt (PNL) székházában tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva tagadta, hogy a fejlesztési támogatásokat politikai kritériumok alapján kapták meg a települések. Emlékeztetett arra, hogy a múlt héten elfogadott kormányhatározat tervezetét a fejlesztési minisztérium terjesztette elő, és a pénzügyminisztérium biztosította az összegeket. A támogatások átutalásának kritériumai pedig mindig szerepelnek abban az értesítőben, amelyet a prefektúrák küldenek a polgármesteri hivataloknak.

Az ügyvivő miniszterelnök közölte, hogy az önkormányzatok összesen 11 milliárd lejes támogatást kértek, és a kormány egymilliárd lejt hagyott jóvá. Megemlítette azt is, hogy a költségvetés kiigazításakor a Szociáldemokrata Párt (PSD) polgármesterei által irányított települések kapták a legtöbb pénzt, mert ezeknek az önkormányzatai „gyengén teljesítenek” és segítségre szorulnak. „Jó lenne véget vetni a kétszínűségnek” – jegyezte meg.

(Nyitóképen: Florin Cîţu | Fotó: gov.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?