banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Florin Cîţu a GRECO-jelentésről: Románia a jó úton halad

A GRECO-jelentés szerint Románia „a jó úton halad” – jelentette ki szerdán Florin Cîţu kormányfő, hozzátéve, a jelenlegi kormány „nem fog visszaélni” az igazságügyi törvényekkel.

„A jelentés egy nagyon fontos dologra mutat rá: a jó úton haladunk. A kormánykoalíció a jó úton halad, és folytatnia kell az elkezdett reformokat. Elsősorban véget vetettünk a rossznak, és megfordítottuk a 2017–2019-es időszakban kezdeményezett reformok negatív hatását” – mondta a kormányfő a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatón.

Folyamatban van az igazságügyi törvények reformja, és bizton állítható, hogy a jelenlegi kormány nem fog visszaélni ezekkel a törvényekkel, nem lesz többé példa olyan dolgokra, amelyek a 2017 és 2019 közötti időszakban mentek végbe – nyomatékosította Cîţu.

Az Európa Tanács korrupcióellenes államcsoportja (GRECO) szerdán közzétett jelentésében rámutat, Románia esetében összességében továbbra sem kielégítő a törvényhozók, bírák és ügyészek körében felmerülő korrupció megelőzése céljából megfogalmazott javaslatok betartási szintje, bár történt némi előrelépés ezen a téren.

A GRECO szerint Románia a 2015-ben megfogalmazott 18 ajánlásból csak ötöt teljesített ez idáig.

(Nyitóképen: Florin Cîţu | Fotó: gov.ro)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?